CS GO Benzeri Oyunlar (Güncel)

CS:GO gençlik yıllarınızın oyunu olabilir. Kendisiyle uzun süreli bir ilişkiniz var belki, onunla zamanın nasıl geçtiğini anlamıyorsunuz. Fakat ona benzer başka oyunlar da var. Üstelik CS:GO’dan eksik kalır yönleri yok. Adrenalin dersen onlarda, heyecanlı kapışma, kıran kırana mücadele dersen onlarda… Siz yeter ki oynamak isteyin, oyun bulunur abime… Peki, bakalım CS GO tarzı oyunlar nelermiş?

Rainbow Six Siege

1 Aralık 2015 tarihinde piyasaya sürülen oyunun geliştiricisi Ubisoft Montreal’dir. IGN yani Imagine Games Network adlı oyun inceleme sitesi bu oyunu E3 2014’de en iyi oyun olarak seçmiş. Bu oyunda Rainbow takımındaki bir kişi ayrı bir operatör. Her birisinin yeteneği, işlevi, uyruğu farklı. Mesela Twitch karakteri drone ile düşmanları taa uzaktan elektrik şokuyla vurabiliyor; Smoke karakteri ise düşmanların olduğu bölgelere zehirli gazlar yerleştirerek bom! diye patlatabiliyor. Peki siz neden onlardan biri olmayasınız? Göreyim sizi!

rainbowsix-siege

Yalnız bu oyunu oynarken sürekli teyakkuz hâlinde bulunmalısınız. Her an her yerden biri çıkabilir, üzerinize saldırabilir, zaten birilerinin sizi kamerayla gizli gizli izliyor olması da büyük bir ihtimal.

Bu seride, eski oyunlardan farklı bir özellik karşımıza çıkıyor: Önceden bir Rainbow Six oyununda görevimize başlamadan evvel haritayı incelerdik ve kendimiz için en uygun yolu belirlerdik. Ekipmanlarımızı da buna göre ayarlardık. Fakat bu oyunda haritayı kendimiz çiziyoruz ve kamerayı kullanarak giriş yolumuzu kendi kendimize belirliyoruz. Ama hangi yolu kullansam, nereden gitsem… Kafamda deli sorular… Zaman da geçiyor. Karşı takım dibime kadar gelecek, ayvayı yedik!

Oyunun multiplayer bölümünde 5 kişiden oluşan iki takım birbiriyle yarışıyor. Biri saldırı, diğeri savunma rolünü üstleniyor fakat bu, dönüşümlü olarak gerçekleşiyor. İş başa düştü! Ben karışmam!

Ferit’in (wtcN) öğretici videosunu izlemenizi mutlaka tavsiye ederim.

Rainbow Six Siege 2020 fiyatı 89 TL. Oyunun Deluxe Edition fiyatı 135 TL ve Gold Edition fiyatı ise 245 TL; bilginiz olsun.

Insurgency

insurgency

Counter Strike tarzı oyunlar arasında yer alan bir diğer oyun ise Insurgency. Oyun arayüzünün CS: Go gibi iddialı olduğu söylenebilir, botları siz konsoldan eklemiyorsunuz, zaten otomatik ekleniyor. Oyunda yaklaşık 40 harita mevcut. Farklı haritaları atölyeden ücretsiz olarak kurabilme imkânınız da var. Önce Half Life 2 moduyla 2007 yılında oyun dünyasına giriş yaptı. Bugün ise bir CS:GO alternatifi.

Bizim bahsettiğimiz Insurgencyoyununun çıkış tarihi 22 Ocak 2014. Piyasaya sürülmesinin ardından 2 yıl sonra, Insurgency: Sandstorm isimli bir devam oyunu duyuruldu. Insurgency 2021 fiyatı 25,00 TL. Herkese başarılar!

Zula

Çukur bile Zula’ya geldi biliyorsunuz. Daha bunun üstüne ne söylenebilir ki? 22 Şubat 2015’den bu yana popüleritesini hiç yitirmeyen Zula, CS GO benzer oyunlar listesinin de üst sıralarında. Türk yapımı bu oyunda Gladyo (paralı askerler) ve Zula (vatansever ordu ve istihbaratçı birliği) karşı karşıya. Kırıkkale ve Mehmetçik gibi yerli silahlar da var. Gerçi 2017 yılında onu Steam’den kaldırdılar, neymiş Steam kurallarını ihlal ediyormuş muş. (Bak sen şu işe) Ama bu yanlıştan dönüp sonra yine yayına aldılar neyse ki. Zula Mobile: Online FPS ise bu yılın 13 Ocak tarihinde piyasaya sürüldü. Oyunda 11 oyun modu ve 24 harita türü var. Seç beğen al! Bu oyun ücretsiz, yani oynamamak için hiçbir sebebiniz yok! O zaman daha ne duruyorsunuz?

Point Blank

point-blank

2008 yılının Ekim ayında Güney Kore’de çıkan bu oyun, ülkemize 2010 yılında geldi. Oyunun konusu Free Rebels ve CT-Force arasındaki savaş. Oyuna askeri öğrenci rütbesiyle başlıyorsunuz ve Mareşal olmaya çalışıyorsunuz. Maç yaparak tecrübe puanınızı ve oyun puanınızı artırıyorsunuz. Oyun ücretsiz fakat gerçek parayla oyun parası satın alabilirsiniz. Bu da sizin özel eşyalara ve silahlara sahip olabileceğiniz anlamına geliyor. Eh o zaman, pamuk eller klavyeye!

Squad

squad

Counter Strike’a benzeyen oyunlar listemiz devam ediyor beyler! Bu oyun, alfa sürümünde büyüme ve gelişimini sürdürüyor. O yüzden bazı sıkıntıları var. Olsun, alfa sürümde olsa bile alfa erkekler bu oyunu oynar. (İğrenç bir espri olduğunun farkındayım.) Ekim 2014 tarihinde duyuruldu, bazıları Kapalı Ön-Alfa Erişimi kazanarak Squad oyunu için test elemanı oldular. 2015 yılının 26 Eylül günü ise oyun Kapalı Alfa’ya geçerek Kapalı Ön-Alfa defterini kapatmış oldu. (Biraz ‘şu yoğurdu sarımsaklasak da mı saklasak’ tekerlemesine benzedi fakat durumlar böyle.) Squad fiyatı 79,99 TL. Squad + Soundtrack Bundle ise 89,99 TL fiyatından satışta. Diyorum ki bir şans verseniz?

Arma 3

arma-3

Grafikleri muazzam, savaş alanının ucu bucağı yok, gez gez bitmiyor. Fakat bazen görevler uzakta kalıyor ve oyuncuyu yorabiliyor; o kadar da olsun artık. Editör moduyla kendi hikâyenizi ve kendi bölümünüzü oluşturabiliyorsunuz. Gözünüze fazla gelmesin, Steam’deki Workshop ile rahatlıkla yapabileceksiniz. (Görelim ne cevherler varmış sizde?) 12 Eylül 2013’de çıkan bu oyun tür olarak bir askeri simülatör oyunu. Arma serisinin en son oyunu bu. Daha fazla spoiler vermek de istemiyorum ama ne yapsak… O zaman oyunu Steam’de 74,99 TL’ye alacağınızı da söyleyeyim; bu mevzu burada kapansın. (Yani benim için kapansın. Siz play play next! Anlatabiliyor muyum?)

PUBG

pubg

Tabii ki PUBG nedir bilmeyen yok; küçücük çocuklardan yetişkin insanlara kadar büyük bir kitleyi etkisi altına almış kendisi. Nâm-ı diğer PlayerUnknown’s Battlegrounds olarak adlandırılıyor o. Xbox One için 12 Aralık 2017’de, Windows için 20 Aralık 2017’de, iOS ve Android içinse 19 Mart 2018’de yayınlanan PUBG, bir uçağın içerisinde başlıyor. Sonra oyuncular ne zaman isterlerse uçaktan atlayarak adaya iniş yapıyor. İşte her şey ondan sonra başlıyor. Herkes birbirini öldürmenin peşinde… Hepsinin amacı aynı: Diğerlerini katlet ve en sona sen kal! Çanta, silah, zırh, bomba; âlet-edevat lâzım. Bunların şarjörü, namlusu, dürbünü, susturucusu da var. Herkes en kaliteli ekipmanları bulmak istiyor ve belirli bölgelere akın ediyor. Bu da atraksiyona atraksiyon katıyor. Harita, birkaç dakika arayla küçülüyor. Güvenli bölgeye ulaşmak için az bir zamanınız var. Eğer vaktinde ulaşamazsanız üzgünüm, dost acı söyler ama… Bir duvar… Mavi… Parlıyor falan… Sizi sarım sarım saracak… Sağlık paketiniz varsa yaşadınız, onu kullanarak güvenli bölgeye gidebilirsiniz. Ama yoksa?… O zaman yandı gülüm keten helva! İşiniz yaş abi, ben size diyeyim. Mavi parıltı belâsından yakayı kurtaramazsanız helvanızı yemeye geliriz. Tabii ki oyundaki tehlikeler bu parıltıdan ibaret değil. Sizi daha neler neler bekliyor, haberiniz yok! Her oyun sonunda oyun içi para kazanacaksınız. Bununla kasa alabileceksiniz. Kasalardaki eşyaları Steam’in Topluluk Pazarı’nda satabilirsiniz. Ama ne kadar oyun içi para kazanacağınız; ne kadar hayatta kaldığınıza, kaç oyuncu öldürdüğünüze ve ne kadar hasar verdiğinize göre değişir. Yani 3 kuruşa 5 köfte yok, çalış çalış! Oyunu Steam’de 87,00 TL’ye alabilirsiniz. Basın parayı gitsin, eğlencenin kralı söz konusu!

Warface

CS GO tarzı oyunlar demiştik gençler. Daha bitmedi. 21 Ekim 2013’de Windows için, 22 Nisan 2014’de ise Xbox 360 için yayınlanan bu oyun ücretsiz ve aksiyon ihtiyacınızın %99.9’unu karşılayabilir. Askerin görünümü kısmen ayarlanabiliyor fakat öyle çok da köklü değişiklikler yapamıyorsunuz. Savaş alanlarına daldıktan sonra geri dönüş yok; ya kazanacaksınız, ya kazanacaksınız. Harita büyüklüğü ve oyunca sayısı artırılaydı daha matrak, daha crazy bir oyun olacaktı ama idare edivereceğiz. Yerden vıjj diye kayarak düşmanınıza saldırmanız mühim, böylelikle vurulmanız daha zor oluyor. Kural basit: Hızlı nişan alırsan kazanırsın. Co-op modu da bir başka hani. Anlatılmaz yaşanır.

Apex Legends

Geçtiğimiz yıl 4 Şubat’ta çıkan bu oyun daha taze taze, almaz mıydınız? 60 oyuncu 3’er 3’er kişilik takımlar hâlinde karşı karşıya geliyor. Haritaya indikten sonra hemen ekiptir, silahtır, eklentidir her bir şeyinizi toparlayıp ‘3, 2, 1, ateş!’ moduna geçmeniz gerekiyor. Yani elinizi çabuk tutmalısınız, oyun beklemez. Önünüzde 8 karakter var, size en uygun olanı belirlemeniz gerek. Sıcak bölgelerde loot bulmak, rakip takıma tuzak kurmak, zıplama kuleleriyle havaya fırlayıp hoop diye istediğin yere konmak; bunlar sizin maharetinize kalıyor. Bize de kolaylıklar dilemek düşüyor. Bu arada oyun önümüzdeki aylarda Switch’e ve Steam’e gelecekmiş. Hadi bakalım.

Combat Arms

Amerikan filmlerinden fırlamış gibi şöyle söylemek istiyorum:

Ah… Dostum senin derdin ne ha? Counter Strike tarzı oyunlar oynamaktan sana ayıracak vakit yok dostum tamam mı? Lanet olasıca!

Şimdi ne alâka, ben neden böyle atarlandım anlamadım. Sanırım listenin sonuna geldiğim için olabilir. Bıraksanız sabaha kadar konuşurum, samimi söylüyorum. Neyse; Combat Arms denen arkadaş, 2008 yılında çıktı ve ücretsiz. Ama isterseniz Nexon marketinden Nexon Cash’le alabilir; bununla özel eşyalara kavuşabilirsiniz. Kıyafetlerinizi paşa gönlünüz nasıl istiyorsa öyle ayarlayın; silahtan bol bir şey yok zaten. Geriye tek bir şey kalıyor: Rakiplerinize gününü göstermek! Bence sizin için çocuk oyuncağı!

Siz de benimle hemfikirseniz, o halde sizi daha fazla tutmayayım.

Yorum yapın