2024 En İyi Korku Filmleri

Sinema dünyasında her geçen gün yeni ve etkileyici filmler seyirci ile buluşuyor. Her geçen gün harika senaryoların ortaya çıkması da sektörün rekabet gücünü ortaya koyacak düzeydedir. 2024 en iyi korku filmleri listesini sizlere özel olarak hazırladık. İçerikler ve filmler konusunda yaptığımız liste de size hitap edebilecek filmleri bulabilirsiniz. Son derece etkileyici sahnelerin bulunduğu filmler sizi ciddi anlamda etkileyebilir. 2024 filmleri arasında korku kategorisinde filmlerin dikkat çekiciliği de son derece yüksek izlenme oranını beraberinde getiriyor. Harika yapıtların ortaya çıktığı bu yılda farklı alanlarda filmleri görmeniz mümkün. İşte sizler için hazırlamış olduğumuz 2024 en iyi korku filmleri listesi şu şekildedir:

Rituel

Ritüel (7,6)

Her yıl gelenek haline gelen bir festivale katılmak için Christian ve Dani üniversitede ki arkadaşları ile beraber yola çıkarlar. Ritüel adı verilen bu festival ise İsveç’te yapılmaktadır. Christian ve Dani birbirini seven bir çift olsalar da aralarında ki sorunlar yüzünden ayrılma safhasına gelirler. Fakat bu seyahat onlar için güzel şeylerin başlangıcı olabilir. Bu durumu fırsata çevirirlerse ilişkileri de kurtulabilir. Gittikleri köyde manzara o kadar güzeldir ki çok beğenirler. Festival başladığında ise işlerin çok karışık olduğunu anca ölümcül olan labirente düştüklerinde anlarlar. Korku dolu anların yaşandığı film bu alanda oldukça dikkat çekiyor.

siccin 6

Siccin 6 (7,6)

Babasının ölümü ile sarsılan Yaşar, yaşı itibari ile de oldukça gençtir. Babasını kaybettikten sonra zor günler onu beklemektedir. Üvey annesi ile sorunlar yaşamaya başlayan Yaşar bu sorunların mirastan kaynaklandığını bilmektedir. Miras ile uğraşırken de baldızının ona aşık olduğunu öğrenince işler iyice sarpa sarmaya başlar. Bunlarla uğraşırken de evde tuhaf bir şeyler olduğunun farkına varacaktır. İşler karışmaya başladığında ise kızı Efsun artık kendinden geçmiştir. Ayrıca akli dengesi bozuk olması da sorunları büyütür. Karanlık geçmişle yüzleşecek olan Efsun acılar içerisinde olacaktır. Siccin 6 izleyiciyi fazlaca etkileyen yapıtlardan bir tanesidir.

Üç Harfliler: Adak (7,3)

Salih ile Metin çok yakın iki arkadaştır ve avlanmayı severler. Bir gün avlanmak için gittikleri ormanda bir kaza olur. Silahın yanlışlıkla ateşlenmesi sonucunda Salih ağır yaralanır. Bu kaza yüzünden kafasına saplanmış olan saçmalar ile yaşamını sürdürmesi gerekmektedir. Kendini toparlayabilmesi adına da ciddi anlamda desteğe ihtiyacı vardır. Yakın arkadaşı Metin ise ona destek olmak için uğraş veriyor gibi görünse de işler hiçte öyle değildir. Hem arkadaşını yalnız bırakır hem de Salih’in kız arkadaşı Şermin ile görüşüp aralarınız bozar. Arzu ile nişanlı olan Metin nişanlısını bırakır ve Şermin ile nişanlanmaya karar verir. Bu durum karşısında şok geçiren Arzu ise nasıl bir yol izleyeceğini bilemez. Fakat intikam almak ona daha mantıklı gelmeye başlayacaktır. Ürpertici sahneler ve entrika ile dolu Üç harfliler: Adak filmi sizi de etkisi altına alacak türden.

O Bölüm 2 (7,0)

Pennywise ağır yenilgi sonrasında kendini toparlayıp geri dönmesi tam 27 yıl sürecektir. Mike dışında Ezikler Kulübü üyeleri ise dağılmış durumdadır. Grup üyelerinden Mike ise olayların yaşandığı kasabada hayatına devam etmektedir. 27 yıl önce yaşanan olaylarda insanların ortadan kaybolma durumu tekrar başlayınca Mike ekibi kasabaya çağırır. Şeytani palyaço ile savaşmak zorunda olduklarını bilen ekibin kıyasıya mücadelesini izleyebilirsiniz. O Bölüm 2 filmi korku alanında başarılı işlere imza atmış yapıtlardan bir tanesi olarak görülmektedir. Ekibin bir araya gelmesi ile birlikte bazı sıkıntılar olsa da eskiden verdikleri sözleri tutmaya kararlıdırlar.

The Lodge

The Lodge (6,7)

Hayatının ikinci baharını yaşayan Richard iki çocuğu ile birlikte yaşamaktadır. İkinci evlilik için Grace ile hareket ederken çocuklarla zaman geçirip birbirlerini tanımaları adına tatil planı yapar. Gittikleri tatil köyünde Grace çocukların onu sevmesi için her şeyi yapacaktır. Ne yaparsa yapsın çocuklar babalarının bu kadınla evlenmesini istememektedir. Grace hakkında yaptıkları bir araştırma onları çok şaşırtacaktır. Çok uzun zaman önce bir katliam yaşanır ve sadece Grace hayatta kalır. Bunu öğrenmeleri ile birlikte artık daha temkinli olmayı düşünürler. The Lodge karanlık güçlerle ilgili olayların patlaması ile karışacaktır. Gittikleri tatil köyü onlar için çok tehlikeli hale bürünecek ve işler karışacaktır.

Ölüm Günün Kutlu Olsun 2 (6,5)

İlk filmin devamı olarak izleyici ile buluşan Ölüm Günün Kutlu Olsun 2 filmi dehşet dolu anları bünyesinde bulunduruyor. Aynı döngüyü sürekli yaşayan Tree olayları çözme konusunda zorlu haller yaşamaktadır. Fakat bu kez aynı durumla karşı karşıya kalacak olan Ryan Phan’a destek olmaya çalışır. Sürekli olarak tekrardan ölüyor olması ciddi anlamda zorlu hallerin merkezi olacaktır. Döngü içerisinde tekrardan ölüyor olmaları ve öldüğü günün sabahına uyanmaları durumu daha da karmaşık hale getirmektedir. Zamanla savaşan Tree döngüyü kırabilmek için çok uğraş verir. Neler yapacağı konusunda son derece etkin yönler filmde detaylandırılmış durumdadır.

 

Yorum yapın