Steam Aynı Anda 2 Oyun Açma Nasıl Yapılır?

Bu yazımızda sizlere Steam’de aynı anda 2 oyunun nasıl açıldığını anlattık. Steam aynı anda 2 oyun açma nasıl yapılır? Gelin bakalım.

 

Steam, geçtiğimiz sene, ilkbahar aylarında platformları için yeni bir özellik getireceklerini duyurmuştu. Birçok kişi bunun ne olacağını ve biz oyuncuları nasıl etkileyeceği hakkında haberler yaptı. Sonuç olarak çok geçmeden bu özelik beta olarak çıkış yaptı ve bizlerle buluştu. Bahsettiğim özellik Families özelliği, yani Steam Aileleri. Bu özellik Steam Aile Paylaşımı ve Steam Aile Görünümü özelliklerinin yerini alacak gibi görünüyor.

Hatta hepsini tek çatı altında topluyor demek daha doğru olur diye düşünüyorum. Bu yenilik sayesinde Steam kullanımı ve Steam üzerinden oyun oynama yeni bir boyut kazanıyor. Gelin bu özelliği detaylıca inceleyelim.

Steam Family Oluşturun

Steam Aynı Anda 2 Kişi Oyun Açma Family

Families özelliğini kullanabilmek için halihazırda var olan bir Steam Family olması lazım. Eğer yoksa arkadaşlarınız, aileniz ya da tanıdıklarınızla anlaşıp, bir Family grubu oluşturmanız gerekiyor. Grubu oluştururken aklınızda bulunması gereken şeyler şunlar; maksimum 6 kişi olacak şekilde bir grup oluşturabilir ve bu grup üyelerinin rollerini (Yetişkin, Çocuk) ayarlayabilirsiniz. Böylece çocukların hangi içeriklere erişimi olacağını da kontrol edebilmiş oluyorsunuz.

Aile oluşturabilmek için de aşağıdaki sırayı takip ediniz.

  • Steam’e girdiğinizde sol üstte Steam yazısına tıklayın.
  • Oradan Ayarlara gidin ve Aile kısmını açın
  • Daha önce hiç aile oluşturmadıysanız, Aile oluştur’a basın ve direktifleri uygulayın.

Ebeveyn Kontrolleri

Steam aile hesabı, ebeveyn yetkisi dahilinde, çocukların hangi içeriklere göz atıp atmayacağına karışabilir ve bunun hakkında hesaba kısıtlama getirebilir. Aynı zamanda Steam mağazası, topluluk ve sohbet özelliklerine erişimine de karışılabilir. Çocuk hesapların girişleri de ebeveynler tarafından belirlenebilir. Ayrıca birçok ailenin baş belası olan çocuklarının onlardan izinsiz bir şekilde oyun veya oyun içi alım-satım yapmalarına da göz atabilirler. Eğer çocuk bir oyun almak için talep gönderdiyse, bu ilk olarak ebeveynin onayına düşüyor. Ardından oyun satın alınabiliyor.

Üyeler Arasında Oyun Paylaşımı

Aile üyelerinin hesaplarındaki tüm oyunlar ve hangilerinin aile paylaşımına uygun olduğu otomatik olarak diğer üyelerin hesaplarında da görünür. Steam kütüphanesi ekranında, sol sütunda yer alan ve kütüphanenizde bulunan oyunların listesinin altında yeni bir bölüm olarak Steam ailesi başlığı altında bu oyunları görebilirsiniz.

Steam Aynı Anda 2 Oyun Açma, Families Özelliği

Bu özelliği yukarıda kısaca anlattık ama burada detaylıca anlatmak isterim. Zira bu özellik diğer özelliklerden çok daha fazla yeni şey içeriyor. Ayrıca kullanıcı dostu. Daha spesifik olmak gerekirse, üyelerin aynı anda oyun oynayabilmesini geçtim, aynı anda oyun oynayıp, o oyunda her bireyin kendi başarımları, kayıtları ve atölye dosyaları olur. Şimdi ne kadar müthiş bir özellik olduğunu anladınız mı? Bizim gibi oyun oynamanın bir lüks haline geldiği bu ülkemizde, bu özellik gerçekten tüketici dostu bir şey.

Bu özellik, üyelerin aynı anda farklı oyunları oynamasına da olanak sağlıyor. Bunu şöyle düşünebilirsiniz; her iki hesaptaki oyunların hepsinin bir havuza doldurulduğu ve isteyenin istediği oyunu seçip oynayabildiği bir havuz. Ancak bunun da bazı sınırlamaları var. Eğer her iki hesapta aynı oyunu oynamak istiyorsa, ikisinin de aynı oyuna sahip olması lazım. Diğer türlü biriniz girer, diğerinize sistem izin vermez. 2 oyuna 2 kişi, 3 oyuna 3 kişi, gibi gibi…

BURAYA DİKKAT! Aile kullanımında Steam’in tek kırmızı çizgisi, hile kullanımıdır. Eğer üyelerden biri hile kullanırsa ve bu tespit edilirse, o oyun oynanamaz hale gelir. Sadece hile kullanan kişi için değil, tüm üyeler için o oyun artık oynanamaz. Bu yüzden aile kullanımından önce iki kere düşünmekte fayda var.

Peki Nasıl Families Oluşturacağız?

Families özelliği şu an sadece beta kullanıcılarına özel. Bu sebeple oyunun ayarlarını değiştirip, Steam’i betaya geçirmemiz gerekecek. Bunun için yapmamız gerekenler sırasıyla aşağıda listelenmiştir.

  • Steam arayüzünde sol üstten “Steam” yazısına tıklayıp “Ayarlar” bölümüne gidiyoruz.
  • Daha sonra “Arayüz” sekmesini açıyoruz.
  • “İstemci Beta Katılım” kısmından “Steam Family Beta” seçeneğini seçiyoruz.
  • Bu adımları diğer aile üyelerinin de gerçekleştirmesi gerekmekte. İşlemimiz tamam.

Evet kısaca, kafa karıştırmadan tüm her şeyi ile Steam Families özelliğini sizlere anlattım. Umarım faydalı olabilmişizdir. Bir sonraki yazımıza kadar hoşça kalın!

Yorum yapın